Wat is een Freelance SEO specialist?

Wat is een Freelance SEO specialist?

Freelance SEO specialist aan een bureau, kantoor werken

SEO ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd, is een belangrijk aspect van online marketing waarmee een website beter zichtbaar wordt in zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Een Freelance SEO specialist is iemand die zich hierin heeft gespecialiseerd en en weet hoe een website geoptimaliseerd kan worden om hoger in de zoekresultaten te komen. Zodoende creëert de specialist op interim basis meer omzet voor het bedrijf waar de samenwerking mee van toepassing is.

Een SEO specialist kan bijvoorbeeld de technische structuur van een website analyseren en verbeteren, zoekwoorden en termen onderzoeken om vervolgens deze te implementeren in nieuwe of bestaande content, en linkbuilding uitvoeren. Dit helpt om de autoriteit en relevantie van een website te verhogen, waardoor deze hoger in de zoekresultaten zal verschijnen.

Als ondernemer is het belangrijk om te investeren in SEO, aangezien dit kan leiden tot meer verkeer naar je website en in sommige gevallen zelfs meer conversies en omzet. Een SEO specialist kan helpen bij het ontwikkelen van een strategie en uitvoering hiervan, en zorgen dat je website blijft aanpassen aan de veranderende eisen van zoekmachines. Het is een continu proces waarmee je je website blijft optimaliseren en zichtbaarheid blijft verhogen.

Waarom elk serieuze onderneming een freelancer specialist nodig is

Het inhuren van een freelance SEO specialist is een cruciale investering voor elk serieus bedrijf. Door zoekmachineoptimalisatie te implementeren, kunnen bedrijven hun online zichtbaarheid verhogen en hun rendement op de lange maar zelfs ook op de korte termijn verbeteren.

Zonder SEO, is een website niet meer dan een visitekaartje dat niemand kan vinden.

In een competitieve markt is het belangrijk om op de eerste pagina van zoekresultaten te staan, anders zal jouw bedrijf simpelweg leads, relaties of klanten simpel weggeven je concurrent. Hoewel zoekmachineoptimalisatie een investering is, betaalt het zich over de lange termijn altijd uit.

seo kantoor

Wat houdt het werk van een specialist precies in?

We weten al wat zoekmachine optimalisatie of SEO betekent, maar wat houdt het werk van een zoekmachine optimalisatie specialist nou precies in? Allereerst is het belangrijk om te weten dat iedere SEO specialist een eigen manier van werken heeft. Iedere SEO campagne ziet er anders uit en iedereen heeft weer zijn of haar eigen ideeën voor een klant.

Een SEO specialist doet veel meer dan alleen wat aanpassingen op een website en het regelen van een paar nieuwe links naar je website toe. Als SEO specialist houd je de aanpassingen constant in de gaten en implementeer je elke dag de uitgestippelde SEO-strategie. Alleen met consitent beleid bereik je hoogste posities in Google! Je kunt het werk van een SEO specialist onderverdelen in 3 categorieën:

1. Techniek

Je kunt hierbij denken aan alle technische ranking factoren voor een website. Gebruikt een website de juiste HTML, heeft de website een goede hosting, is de website toegankelijk voor zoekmachines, worden belangrijke pagina’s niet uitgesloten, de laadsnelheid voor desktop en mobiel en is de website mobiel vriendelijk? Het is belangrijk dat je technische verbeterpunten vindt en uitwerkt. Wanneer de technische kant van de website niet goed is, kan je SEO niet op de juiste manier uitvoeren. Heb je bijvoorbeeld nieuwe content wat SEO proof is? Dan kan je nog steeds slecht vindbaar zijn als je website niet mobiel vriendelijk is.

2. Content

Uiteindelijk wil je voor ieder zoekwoord een geoptimaliseerde pagina hebben (aangemaakt). Een contentplan kan hierbij goed helpen. Deze pagina’s moeten tekstueel aansluiten op de zoekintentie van jouw bezoekers. Je kijkt altijd hoe je jouw tekst SEO-proof kan schrijven maar ook dat je de teksten schrijft voor de gebruikers en niet alleen voor Google. Daarnaast kan je ook denken aan geoptimaliseerde meta-titels, meta beschrijvingen, nette en schone URL’s, geoptimaliseerde afbeeldingen, juiste websitestructuur, interne linkstructuur en goede teksten met geoptimaliseerde headers.

3. Autoriteit

Naast de eerder genoemde categorieën komen we aan bij misschien wel de allerbelangrijkst: de autoriteit van je website. Een betere domein autoriteit bouw je op dankzij linkbuilding. Wat is linkbuilding? Linkbuilding houdt in dat je externe links naar je eigen website verkrijgt. Je kunt het daarom ook zien als online referenties met een hoge en relevante waarde. Wij merken dat websites met een hoge domein autoriteit vaker bovenin de organische zoekresultaten van Google staan en ook makkelijker met nieuwe pagina’s gaan ranken.

De vraagstukken waar een freelance SEO specialist zich om bekommerd

Als SEO specialist is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en trends in zoekmachineoptimalisatie. Dit helpt om effectievere en efficiëntere SEO-strategieën te ontwikkelen en campagnes te voeren.

Een SEO specialist is vaak bezig met de volgende vragen:

  • On-page ranking factoren: Welke verbeteringen kan ik aanbrengen aan de techniek en inhoud van mijn website om de zichtbaarheid te verhogen?
  • Off-page ranking factoren: Hoe kan ik de autoriteit van mijn website verhogen door middel van linkbuilding?
  • Belangrijke zoekwoorden: Welke zoekwoorden zijn relevant voor mijn website en hoe kan ik deze optimaliseren in mijn inhoud?
  • Efficiënte en effectieve SEO planning: Hoe kan ik een plan ontwikkelen dat gericht is op het verhogen van de zichtbaarheid van mijn website?
  • Linkbuilding budget: Hoe kan ik het budget voor linkbuilding optimaal benutten om de autoriteit van mijn website te verhogen?
  • Content marketing: Hoe kan ik content marketing toepassen om de zichtbaarheid van mijn website te verhogen?
  • Content schrijven: Hoe kan ik SEO teksten schrijven die zowel gebruiksvriendelijk is als SEO-proof?
  • Tools: Hoe kan ik optimaal gebruik maken van tools zoals Google Analytics, Google Search Console, Google My Business?
  • Core updates: Wat voor wijzigingen moet ik doorvoeren na een Core Update van zoekmachines
  • Belangrijkste pagina’s: Kunnen zoekmachines mijn pillar page’s gemakkelijk vinden en hoe kan ik dit verbeteren?

Wat verdient een Freelance SEO specialist?

Er zijn geen vastgestelde salarissen voor freelance SEO specialisten, omdat de verdiensten afhankelijk zijn van verschillende factoren zoals ervaring, vaardigheden, locatie en het type klanten waarmee je werkt. In het algemeen kan je een uurtarief van tussen de €70 en €100 per uur verwachten, afhankelijk van de specifieke vaardigheden en ervaring die de specialist bezit.

Sommige freelance SEO specialisten kiezen ervoor om een vast maandelijks bedrag (container) te vragen voor hun SEO diensten, in plaats van een uurtarief. Dit is afhankelijk van de grootte, strategie, verwachtingen en complexiteit van het project

Daarnaast zijn er andere factoren die van invloed zijn op de verdiensten van een freelance SEO specialist, zoals de grootte van het bedrijf waarvoor hij werkzaam is, of een specifieke en speciale niche. Hou er ook rekening mee dat een specialist terwijl hij aan het werk is voor jou, geen tijd heeft om te zoeken naar andere klanten, dit zit ook meestal bij de prijs ingecalculeerd. 

Als freelance SEO specialist, is het belangrijk om je tarieven tijdig te evalueren en aan te passen aan de markt en je eigen vaardigheden en ervaring. En te allen tijde te communiceren met de klant over de verwachtingen en de kosten van de werkzaamheden.

seo specialist inhuren

Wil jij een Freelance SEO specialist inhuren?

Als freelance SEO specialist hanteer ik een uurtarief van €78. Dit tarief is gebaseerd op mijn ervaring en vaardigheden die ik over een lange tijd heb opgedaan bij de vele bedrijven waar ik bij en voor heb gewerkt. Ik ben bekend met de nieuwste en laatste methoden en technieken voor SEO. Zo kan ik mijn klanten de beste SEO-services garanderen en hen simpelweg helpen bij het generen van meer omzet.

Het toevoegen van waarde aan ondernemingen is een van de mooiste ervaringen in het zakelijk leven!

Laten we samenwerken zodat jij, je kan focussen op andere aspecten van je bedrijf, terwijl ik als freelance SEO specialist je website blijf optimaliseren en zichtbaarheid blijf verhogen, neem daarom voor een efficiënt en effectief resultaat vandaag nog contant met mij op. 

 

 

 

 

 

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *